به گزارش ميراث آريا(CHTN) و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان کرمان، پروفسور يوسف مجيدزاده سرپرست کاوش‌هاي باستان‌شناسي جيرفت با بيان اين مطلب در نشست مطبوعاتي مشترک با رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان گفت: هيأت کاوش‌هاي باستان‌شناسي جيرفت 20 تا 25 ترانشه را مورد کاوش قرار مي‌دهند که بيشتر اين ترانشه‌ها در تپه‌هاي کنار صندل شمالي، جنوبي و قلعه کوچک واقع شده‌اند.

وي با اشاره به اينکه عمليات باستان‌شناسي در اين منطقه نياز به حداقل صد سال کاوش و مطالعه مداوم دارد، افزود: درحال حاضر پيگيري‌هايي براي ثبت جهاني محوطه‌هاي باستاني جيرفت صورت گرفته است.

مجيدزاده تمدن جيرفت را تمدني شناخته شده براي بيشتر مردم جهان توصيف کرد و تصريح کرد :خوشبختانه با پخش فيلم مستندي از کاوش در محوطه‌هاي باستاني منطقه توسط شبکه‌هاي بين‌المللي به زبان‌هاي فرانسوي، آلماني و انگليسي، بيش از دو ميليارد نفر از جمعيت جهان با تمدن جيرفت آشنا شده‌اند.

وي در ادامه از چاپ مقالات و تصاوير مرتبط با کاوش‌هاي باستان شناسي جيرفت در مجلات آمريکايي، فرانسوي، ايتاليايي و ... خبر داد و اظهار داشت: اين افتخاري بزرگ براي ايران است که نشريات بزرگ باستان‌شناسي جهان بخشي از صفحات خود را به چاپ مطالبي درخصوص قسمتي از تمدن کشورمان اختصاص مي‌دهند.

مجيدزاده در پايان سخنانش با تقدير و تشکر از حمايت و همدلي‌هاي استاندار کرمان در طول حضورش در منطقه تصريح کرد: در اين فصل از کاوش‌ها، ديدار با امام جمعه محترم کرمان براي من افتخاري بزرگ بود؛ چرا که مورد دلجويي شخصي ايشان قرار گرفتم.

در اين نشست مطبوعاتي علي کارنما، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان نيز با تقدير از حمايت معنوي مطبوعات از برنامه‌ها و اهداف اين سازمان گفت: با توجه به يافته‌هاي باستان‌شناسي در منطقه جيرفت، آينده بسيار روشني در انتظار جنوب استان است.

وي احداث سايت گردشگري را نيازي جدي براي منطقه دانست و افزود: در حال حاضر احداث موزه منطقه‌اي جيرفت به وسعت 10 هزار متر مربع از برنامه‌هاي اصلي و آتي سازمان به شمار مي‌رود.

علي‌کارنما شهر دقيانوس و روستاي کنار صندل را جزو مناطق نمونه بين‌المللي عنوان و خاطر نشان کرد: بايد براي تحقق برنامه‌ها و اهداف پيش رو زيرساخت‌هاي لازم هرچه سريعتر مهيا شوند.

وي سپس با قدرداني از پشتيباني‌هاي استاندار و امام جمعه کرمان، يادآور شد: چنانچه عزمي ملي در راستاي ايجاد سايت‌هاي گردشگري در منطقه به‌وجود آيد، جيرفت از بن بست خارج شده و به منطقه نمونه گردشگري و بين‌المللي تبديل خواهد شد.

M/116

انتهای پیام/

کد خبر 1386111527